Green Angel

Καλωσήρθατε στον GreenAngel. Είμαστε άνθρωποι που ακολουθούμε ένα πνευματικό τρόπο ζωής. Συχνά ο κόσμος ρωτάει πως η πνευματική γνώση και εμπειρία εφαρμόζεται πρακτικά στην καθημερινή ζωή. Έχουμε αντιληφθεί ότι η πνευματική ζωή είναι μια ολιστική συνειδητότητα που προϋποθέτει την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της νοητικής, πνευματικής, διανοητικής και φυσικής πλευράς.

Γιατί GreenAngel (Πράσινος Άγγελος); Μαθαίνουμε ότι η Φύση, οι αρχές της, οι ρυθμοί της, οι εποχές, τα πρότυπα του χρόνου, παράγουν αέρα, γη, νερό και φως, διαμορφώνοντας τη σκηνή της γης όπου ζούμε κι εκφραζόμαστε. Ένας πνευματικός τρόπος ζωής ή αλλιώς η εφαρμοσμένη πνευματικότητα μας δείχνει τα απαραίτητα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε ώστε να επανασυνδεθούμε με τη δική μας αληθινή φύση που είναι αγνή και απόλυτα θετική κι από εκεί να εξερευνήσουμε μια καινούργια προοπτική στη σχέση μας με τη φύση κι ένα καινούργιο τρόπο υπάρξης κι αλληλεπίδρασης μεταξύ μας. Καθώς το κάθε άτομο θεραπεύει, ολοκληρώνει, ξαναμαθαίνει και ξαναανακαλύπτει τη σχέση του με τις αρχικές και φυσικές πηγές, τότε αυτόματα εναρμονίζεται η σχέση του με το φυσικό περιβάλλον. Το σώμα μας το ίδιο είναι η δημιουργία των δυνάμεων της φύσης και όταν το πνευματικό είναι σε κατάλληλη ισορροπία με το φυσικό μπορεί να υπάρχει μια πρακτική και στηρικτική αρμονία που συμπεριλαμβάνει όλους τους ανθρώπους κι όλες τις απόψεις της ζωής. Η ίδια η φύση συνεργάζεται μαζί μας και μας δείχνει τρόπους να επανεξετάσουμε τις βάσεις μας ως μέλη της παγκόσμιας ανθρώπινης οικογένειας.

Το μπλογκ αυτό αποτελεί μια πλατφόρμα για να εξερευνήσουμε μαζί τις αιθέριες, εσωτερικές μετατοπίσεις της επίγνωσης που είναι απαραίτητες για να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του χρόνου. Εδώ, μοιραζόμαστε το ταξίδι της αυτοανάπτυξής μας μέσα από μοιράσματα εμπειριών επίγνωσης στη δράση, στοχασμούς και σχετικά άρθρα, συνεντεύξεις ανθρώπων που το παράδειγμά τους μας εμπνέει, καθοδηγούμενους διαλογισμούς καθώς και την ιδιαίτερη σύνδεση μας με τη τροφή μέσα από φυτοφαγικές συνταγές.

Ο “Green Angel” έχει εμπνευστεί από την περιβαλλοντική πρωτοβουλία Brahma Kumaris Environment Initiative. Τα Πνευματικά Κέντρα Μπράμα Κουμάρις στην Ελλάδα, ακολουθώντας το μητρικό πανεπιστήμιο στην Ινδία, συνδέονται με την πραγματικότητα του φυσικού πνεύματος του εαυτού, αλλά επίσης με τη σεβάσμια και μη βίαιη στάση προς τη φύση.


Η ΟΜΑΔΑ


Η Βάσια Πελεγράτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγαλώνοντας στο περιβάλλον της πόλης από νωρίς ήρθε αντιμέτωπη με ερωτήματα όπως του πόσο αυθεντικά είναι οι άνθρωποι συνδεδεμένοι με τον εαυτό τους, μεταξύ τους, με το περιβάλλον τους & τη φύση. Συνδύασε την αγάπη της για τις τέχνες και το πνεύμα του ανθρωπισμού κάνοντας σπουδές φωτογραφίας στη Leica Academy, με ειδίκευση στο φωτορεπορτάζ. Ταξιδεύει στην Ευρώπη, όπου λαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε θέματα ανθρωπιστικής υποστήριξης σε αναπτυσσόμενες χώρες. Ταξιδεύει στο Μαλάουι όπου ζει για επτά μήνες στα απομονωμένα χωριά του. Η εμπειρία της αποτυπώνεται στο φακό και με το υλικό αυτό συμμετέχει με προσωπική έκθεση φωτογραφίας στο 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ‘Εικόνες του 21ου αιώνα’. Ως τότε έχει κατασταλάξει μέσα της η κατανόηση ότι η πραγματική ανάγκη του ανθρώπου εντοπίζεται σε πνευματικό επίπεδο και πως μόνο μέσα από μια πνευματική στάση ζωής οι σχέσεις μπορούν να αποκατασταθούν σε όλα τα επίπεδα.  Την εκπλήρωση αυτή τη βρίσκει μέσα από το Πνευματικό Πανεπιστήμιο των Βrahma Kumaris. Από το 2010 συμμετέχει και συντονίζει την Πρωτοβουλία GreenAngel των BK στην Ελλάδα ως μέρος της παγκόσμιας περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας του Πνευματικού Πανεπιστημίου των BK.Η Όλγα Τζωρτζ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στο ιστορικό κέντρο της Ακρόπολης. Βλέποντας συχνά τον Παρθενώνα και παίζοντας σαν παιδί στο φυσικό περιβάλλον του Φιλοπάππου, ένιωθε από πολύ νωρίς την δύναμη της φύσης και των δονήσεων του περιβάλλοντος. Αναζήτησε από νωρίς την δυναμική των ενεργειών στις σχέσεις κι έτσι οδηγήθηκε στην ενασχόληση επαγγελματικά με την εφαρμοσμένη και πρακτική ψυχολογία καθώς επίσης με τις δραματικές τέχνες. Σπούδασε Υποκριτική στην Νέα Υόρκη στην American Academy of Dramatic Arts και NLP στο Natural Health Science. 
Η αγάπη της για την φυσική ζωή και την κηπουρική της άνοιξε την πόρτα για την φροντίδα βοτάνων και λουλουδιών στην μικρή κλίμακα του μπαλκονιού της.
Αναζητώντας την ελευθερία του εαυτού και της ψυχής, βρήκε την πληρότητα μέσα στον Διαλογισμό, στο Πνευματικό Πανεπιστήμιο των Brahma Kumaris και συνεργάζεται με την καρδιά των GreenAngels στην Αθήνα.