Νεα απο τον Πρασινο Αγγελο στη Χιο

Της Μαρίας ΜαρήΟ Πράσινος Άγγελος δραστηριοποιείται στη Χίο εδώ και τρία χρόνια περίπου, με την δεντροφύτευση διαφόρων καρποφόρων δέντρων κυρίως ελιόδεντρων και με την καλλιέργεια μιας ποικιλίας λαχανικών, αμπελιών και λουλουδιών. Ανακαλύψαμε από την αρχή ότι η προσωπική μας επαφή με τη φυτά και το δικό μας στάδιο επηρέαζε την παραγωγή και έτσι δεν χρησιμοποιούμε κανένα είδος φυτοφαρμάκων ή χημικών. Οι καρποί που λαμβάνουμε είναι μικροί σε μέγεθος αλλά πολύ γευστικοί.

Ο Κήπος του Green Angel στη Χίο
Οι κήποι με τα βιολογικά προϊόντα ξεκίνησαν και συντηρούνται από τις μητέρες οικογενειών ενώ πλέον συμμετέχουν και πειραματίζονται και τα νεώτερα μέλη τους, ιδιαίτερα στον τομέα της χρήσης της ηλιακής ενέργειας για μαγείρεμα και ηλεκτρισμό.

Οι επιπλέον ποσότητες οι οποίες παράγονται είτε διανέμονται απευθείας είτε με τη μορφή οικολογικά συντηρημένων προϊόντων όπως μαρμελάδες, σάλτσες ή 'τουρσί'.
Η ξύλινη καλύβα του GreenAngel στη Χίο
Στο μικρό αυτό χώρο (500 τετραγωνικών) υπάρχει ξύλινη κατασκευή μικρού σπιτιού (55 τ.μ.) το οποίο ηλεκτροδοτείται μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος. Σύντομα έχει προγραμματιστεί η αγορά ενός ακόμη χωραφιού στην περιοχή με το σκεπτικό να φυτευτούν κάποια μαστιχόδεντρα και αμπέλια, μετά από την πρόσφατη καταστροφική φωτιά που υπέστη το νησί. Στο κτήριο του GreenAngel κάθε Τρίτη έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που κάνουμε διαλογισμό, υπηρετώντας τη φύση, "φυτεύοντας" πνευματικούς σπόρους, με το σκεπτικό να συνεχιστεί αυτό και κάποια στιγμή να μπορέσουμε να φυτέψουμε και φυσικούς σπόρους στο νησί.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22710 20 612